Magnetkomponenter från affärsområde Magnetics

Magnetics

Affärsområde Magnetics tillverkar och säljer egenutvecklade högpresterande magnetkomponenter som ingår i kraftförsörjningsaggregat som AC/DC-omvandlare, DC/DC-omvandlare samt olika signalapplikationer. Merparten av komponenterna utvecklas specifikt för kundunika applikationer men affärsområdet erbjuder även lagerförda standardkomponenter.

Affärsområdets kunder utgörs huvudsakligen av större industriföretag med global tillverkning. Till de viktigare kundsegmenten hör telekom, kommersiella fordon, medicinteknik, frakt och transport och försvarsindustrin, samt även tillverkare av utrustning för kraftdistribution.

Tillverkningen sker i egna anläggningar i Storbritannien, Estland, Tjeckien, Indien och Sri Lanka. Försäljningen bedrivs från egna säljkontor i Sverige, Storbritannien, Irland, Tyskland, Tjeckien, USA, Indien och Kina, samt även via ett globalt nätverk av agenter och distributörer.

Ansvarig affärsområdeschef

Foto på Dan Phelan

Dan Phelan

Chef för affärsområde Magnetics

+44 (0)1444 871186
dan.phelan(at)etalgroup.com

Våra bolag

Egenutvecklad planarmodul för kraftförsörjning

ETAL Group

En ledande leverantör av egenutvecklade högpresterande magnetkomponenter, huvudsakligen transformatorer och induktorer. Tillverkning i egna anläggningar i Sri Lanka och Estland samt genom produktionspartners i Asien.

ETAL Group AB (huvudkontor)
Box 8064
163 08 Spånga
Besöksadress: Fagerstagatan 3
+46 (0)8 759 35 00
info(at)etalgroup.com
www.etalgroup.com

 

Magnetkomponent

SIGA

En brittisk tillverkare av magnetkomponenter i form av toroider, drosslar och spolar. Utveckling och produktion i egen anläggning i England.

SIGA (Electronics) Limited
3 Darlington Close
Sunderland Road
Sandy
Bedfordshire, U.K., SG19 1RW
+44 (0)1767 681266
info(at)sigatransformers.co.uk
www.sigatransformers.co.uk

Toroidtransformatorer från Talema

Talema Group

Utvecklar och tillverkar kraft­transformatorer upp till 7500VA, strömtransformatorer och effektomvandlare. Erbjuder såväl kundunik design som standard­produkter. Produktion i egna anläggningar i Indien och Tjeckien.

Nuvotem Talema
Units W & X, Gweedore Business Park
Derrybeg, Co.
Donegal, Ireland, F92 AT8F
+353 7495 48666
sales(at)talema.com
www.talema.com

Elektriska komponenter från Avon Magnetics

Avon Magnetics

Tillverkar främst lindade magnetkomponenter såsom transformatorer, induktorer och spolar för kundunika behov. Utveckling och produktion i egen anläggning i Christchurch, England.

Avon Magnetics Ltd
Avon Trading Park
Christchurch, U.K., BH23 2BT
+44 (0)1202 486689
sales(at)avonmagnetics.com
www.avonmagnetics.com

Elektronikkomponenter med kopparspolar

AGW Electronics

En brittisk tillverkare av kundanpassade lindade magnetkomponenter såsom transformatorer och induktorer med tillhörande konstruktioner. Baserat i Staveley, Derbyshire.

AGW Electronics Ltd
Adelphi Way
Staveley, Derbyshire
U.K., S43 3LS
+44 (0)1246 473086
enquiries(at)agw.co.uk
www.agw.co.uk