Detal från monteringsmaskin
Pressmeddelande | September 12, 2023

Förvärv av SmartRep i Tyskland

KAMIC Group förvärvar SmartRep GmbH, en ledande leverantör av utrustning för elektronikproduktion i DACH-regionen

KAMIC Group har, genom dotterbolaget Sincotron Holding AB, förvärvat samtliga aktier i det tyska bolaget SmartRep GmbH. Säljare är de verkställande direktörerna Rudolf Niebling och Andreas Keller genom bolag.

SmartRep grundades 2004 av Rudolf Niebling och är idag en av de ledande distributörerna i DACH-regionen, det vill säga Tyskland, Österrike och Schweiz, av maskiner och förbrukningsartiklar för elektroniktillverkare. SmartRep företräder en rad innovationsledande maskinleverantörer som MODI, Koh Young, Europlacer, YJ LINK, Techvalley, LPKF och PVA, och bolaget kan därmed erbjuda sina kunder kompletta helhetslösningar i teknikutvecklingens framkant.

SmartReps huvudkontor ligger i Hanau, strax öster om Frankfurt och man har även ett försäljningskontor samt demonstrationscenter i Günzburg i södra Tyskland. Bolaget har cirka 35 anställda och en årlig omsättning på cirka 15 miljoner Euro (cirka 175 miljoner SEK).

Genom förvärvet blir SmartRep en del av KAMIC Groups affärsområde Production Technology under ledning av affärsområdeschefen Björn Johnsson, som kommenterar: ” SmartRep har en stark position som leverantör i DACH-länderna med djup kunskap om hur kundernas behov bäst tillgodoses. Vi inom Production Technology har samma starka ställning i de nordiska och baltiska länderna samt i Polen. Vi kompletterar därför varandra synnerligen väl och det är ett sant nöje att välkomna SmartRep till KAMIC-familjen.”

Samtliga i ledningen för SmartRep kommer att fortsätta i sina respektive roller även efter ägarförändringen. Rudolf Niebling och Andreas Keller, säljarna och tillika verkställande direktörerna, säger gemensamt: ”Vi är mycket nöjda över att få ansluta vårt bolag till KAMIC Group. Genom att dela erfarenheter, kunskap och kontakter kommer båda parter att bli än starkare och mer attraktiva för elektroniktillverkarna på våra olika geografiska marknader.”

För ytterligare information, kontakta gärna

Björn Johnsson, chef för affärsområde Production Technology, KAMIC Group
+46 (0)8 795 24 04, bjorn.johnsson(at)scanditron.se

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)kamicgroup.com

Rudolf Niebling, tidigare ägare och verkställande direktör, SmartRep GmbH.
+49 (0)618 144 087 700, r.niebling(at)smartrep.de

Andreas Keller, tidigare ägare och verkställande direktör, SmartRep GmbH.
+49 (0)618 144 087 612, a.keller(at)smartrep.de

PDF: PRM_SmartRe_230912_sv

 

 

Tillbaka till nyhetsarkivet