Skärning av plåt i tillverkningen av elskåp
Pressmeddelande | November 1, 2022

Förvärv av Finelcomp

KAMIC Group förvärvar Finelcomp Oy, marknadsledande tillverkare av elskåp i Finland

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i finska Finelcomp Oy. Säljare är de två tidigare huvudägarna Juuri Partners och Stone Capital samt ett antal privatpersoner och ledande befattningshavare i bolaget.

Finelcomp utvecklar och tillverkar ett brett program av elskåp för konstruktörer av ställverk och fördelningscentraler. Kunderna finns i Finland, Sverige och Norge och elskåpen används i såväl industriella verksamheter som i bostadshus och offentliga byggnader. Bolaget tillverkar också komponenter och system för OEM-tillverkare inom skogsindustrin samt för installation av solpaneler.  Finelcomp grundades 1988 och är baserat i Outokumpu i östra Finland där bolaget har drygt 100 anställda. Den årliga försäljningen uppgår till cirka 22 miljoner euro.

”Finelcomp är marknadsledare inom sitt verksamhetsområde i Finland och har även starka positioner i Sverige och Norge.  Detta har man uppnått genom långsiktiga kundsamarbeten och en konsekvent och bra produktutveckling som visar sig i smarta, flexibla och modulära produkter. Vi ser Finelcomp som ett starkt komplement till våra verksamheter inom kapslad elteknik i Norge och Sverige och vi hälsar bolaget och dess medarbetare varmt välkomna in i KAMIC-familjen,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.

Verkställande direktören för Finelcomp, Sami Heikkinen, kommenterar: ”Med KAMIC Group som ny ägare hamnar vi i en miljö som känns helt rätt för hela Finelcomp. Vi får en stabil, engagerad och långsiktig ägare som kan erbjuda ett värdefullt nätverk samt kompetens och verktyg för fortsatt affärsutveckling.”

Organisatoriskt ingår Finelcomp nu som ett självständigt bolag i KAMIC Groups affärsområde Installation under ledning av affärsområdeschefen Johan Karlsson.

För ytterligare information, kontakta gärna

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)kamicgroup.com

Johan Karlsson, chef för affärsområde Installation, KAMIC Group
+46 (0)8 564 70 870, johan.karlsson(at)kamic.se

Sami Heikkinen, verkställande direktör, Finelcomp Oy
+358 4014 711 77, sami.heikkinen(at)finelcomp.fi

KAMIC Group (www.kamicgroup.com) är en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag inom utvalda nischer. Gruppen rymmer idag ett 40-tal bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning. Tillsammans är vi cirka 1 500 anställda i 14 länder i Europa, Asien och Nordamerika och har en årlig omsättning på cirka 3,2 miljarder SEK. Våra kunder finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer och byggföretag.

PDF: PRM_Finelcomp_221101_sv

Tillbaka till nyhetsarkivet