PRESSMEDDELANDE | July 5, 2019

EG Electronics förvärvar Leeroy Digital Signage

EG Electronics förvärvar Leeroy Digital Signage, en specialist inom digitala kommunikationstjänster

EG Electronics AB, ett bolag inom KAMIC-koncernen, har förvärvat samtliga aktier i Leeroy Digital Signage AB. Säljare är Leeroy Group AB, tidigare moderbolag till det förvärvade bolaget.

Leeroy Digital Signage är specialister på digital skyltning och digitala kommunikationstjänster via skärmytor i butiker och offentliga miljöer. Med en egen kraftfull programvara som grund erbjuder bolaget nyckelfärdiga, flexibla lösningar för olika former av digital skyltning, inklusive design, konfiguration och hårdvara. Bolaget kommer framöver att ingå i KAMIC Groups affärsområde Electronics, som ett dotterbolag till EG Electronics AB. Anders Nilsson, en av grundarna till Leeroy Group, följer med det förvärvade bolaget och tar rollen som ansvarig för Electronics digital signage-verksamhet. Leeroy Digital Signage har kontor i Sundsvall och Stockholm.

”EG Electronics har samarbetat med Leeroy-gruppen i flera projekt genom åren så vi känner dem väl och vet att de är mycket duktiga inom digital kommunikation. Jag är mycket glad över att vi nu, genom förvärvet av deras verksamhet inom digital signage, har knutit ett antal hängivna experter inom området till oss. Detta stärker vårt erbjudande inom display-lösningar avsevärt”, säger Elisabet Österlund, chef för affärsområde Electronics och VD för EG Electronics AB.

”Vi ser mycket positivt på EG Electronics övertagande av verksamheten där den kommer ingå i en struktur med bättre förutsättningar för verksamheten att nå sin fulla potential och utifrån ett strategiskt perspektiv stärka kunderbjudandet och positionen på marknaden”, säger Erik Göransson, CFO & COO för Leeroy Group AB.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Elisabet Österlund, affärsområdeschef Electronics
+46 (0)8 531 939 60, elisabet.osterlund@egelectronics.com

Håkan Lundgren, informationschef KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren@kamicgroup.com

KAMIC Group (www.kamicgroup.com ») är en företagsgrupp med närmare 30 bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning. Vårt gemensamma mål är att vara en framstående leverantör av tekniska produkter och tjänster inom utvalda produkt- och marknadsnischer. Tillsammans är vi cirka 700 anställda i 12 länder i Nordeuropa, Asien och USA och har en årlig omsättning på cirka 2 miljarder kronor. Våra kunder finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer, byggföretag och telekomoperatörer.

Tillbaka till nyhetsarkivet