Tangentbord från Swetouch
PRESSMEDDELANDE | May 13, 2019

Förvärv av Swetouch

KAMIC Group förvärvar Swetouch, en leverantör av kundanpassade lösningar inom kontrollpaneler, kapslingar och displayer

KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Swetouch AB. Säljare är bolagets grundare Magnus Eek, Fredric Jönsson och Patrik Maxe, samtliga alltjämt aktiva i bolaget.

Swetouch AB startades 2005 i Tranås där bolaget har sitt huvudkontor. Swetouch har alltsedan starten fokuserat på att erbjuda kundanpassade lösningar inom kontrollpaneler, tangentbord och kapslingar, och idag innefattar många av dessa lösningar även olika typer av bildskärmar och kablage. Merparten av produkterna är till för att kommunicera med en maskin, i så kallade HMI (Human-Machine-Interface) applikationer. Kunderna finns inom ett brett spektrum av branscher men framför allt inom tillverkningsindustri, medicin, fordon och konsumentprodukter. Swetouch har fem anställda och en årlig försäljning på cirka 40 miljoner kronor.

”Swetouch verkar inom en tydlig och intressant produktnisch och har genom ett konsekvent arbete byggt upp starka kundrelationer baserat på gedigen kunskap om såväl tekniska lösningar som kundernas behov. Det är precis sådana bolag som vi inom KAMIC Group vill äga, stödja och utveckla vidare,” säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group.

Swetouch kommer framöver att ingå i KAMIC Groups affärsområde Electronics och de tidigare ägarna Magnus Eek, Fredric Jönsson och Patrik Maxe kommer tillsammans att fortsätta leda bolagets verksamhet, med Fredric Jönsson som VD. I en gemensam kommentar till affären säger de: ”Det känns mycket bra att Swetouch nu blir en del i ett större sammanhang där vi samtidigt kan behålla en stor del av vår entreprenöriella frihet. KAMIC Groups affärsfilosofi stämmer klockrent med vår, och som en del av KAMIC-familjen och affärsområde Electronics kommer vi få tillgång till kunskap, kontakter och organisatoriskt stöd för en fortsatt positiv utveckling och tillväxt.”

För ytterligare information, kontakta gärna

Håkan Lundgren, informationschef KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren@kamicgroup.com

Fredrik Celsing, vd och koncernchef KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing@kamicgroup.com

Fredric Jönsson, vd och tidigare delägare av Swetouch AB
+46 (0)140 773 381, fredric@swetouch.se

KAMIC Group (www.kamicgroup.com ») är en företagsgrupp med ett drygt 20-tal bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning. Vårt gemensamma mål är att vara en framstående leverantör av tekniska produkter och tjänster inom utvalda produkt- och marknadsnischer. Tillsammans är vi ca 700 anställda i 12 länder i Nordeuropa, Asien och USA och har en årlig omsättning på ca 2 miljarder kronor. Våra kunder finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer, byggföretag och telekomoperatörer.

Tillbaka till nyhetsarkivet