Mätinstrument från tillverkare Flir
PRESSMEDDELANDE | August 15, 2017

Förvärv av Instrumentcompaniet AS

KAMIC Group förvärvar Instrumentcompaniet AS, ett ledande norskt handelsbolag inom mätinstrument

KAMIC Group har tecknat en överenskommelse om att förvärva samtliga aktier i norska Instrumentcompaniet AS. Säljare är bolagets två grundare;  VD Anne Therese Petersen och ordförande Ellen Andrea Bakke.

Instrumentcompaniet AS är en ledande leverantör i Norge av mätinstrument för industriella behov. Bolaget har en produktportfölj som täcker allt från handhållna instrument till kompletta mät- och övervakningssystem och har ett stort antal kunder inom ett brett spektra av industrisegment. Förutom produktförsäljning erbjuder Instrumentcompaniet också service och kalibrering samt utbildningar. Bolaget bildades 1998 i Oslo och omsättningen under 2016 uppgick till drygt 30 MNOK.

”Instrumentcompaniet AS är en välrenommerad leverantör inom en tydlig produktnisch. Med sin djupa tekniska kunskap och sina starka relationer med leverantörer och kunder är detta ett bolag som kommer att addera påtagliga värden till vår företagsgrupp”, säger Fredrik Celsing, VD och koncernchef för KAMIC Group. ”Anne Therese Petersen och Ellen Andrea Bakke har tillsammans åstadkommit en mycket fin historik av lönsam tillväxt, och vi är glada över att båda kommer att fortsätta i sina roller och jobba tillsammans med oss för att utveckla Instrumentcompaniet AS vidare.”

”Vi ønsker å ha en større aktør med på videre satsing, og det føles derfor riktig å overdra eierskapet til en langsiktig og stabil eier som KAMIC Group. Vi ser frem til et spennende og utviklende samarbeid, og gleder oss til fortsettelsen”, säger Instrumentcompaniets tidigare ägare.

Instrumentcompaniet kommer att, som ett självständigt bolag, ingå i KAMIC Groups affärsområde Installation.

För ytterligare information, kontakta gärna:

Håkan Lundgren, informationschef KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren@kamicgroup.com

Fredrik Celsing, vd och koncernchef KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing@kamicgroup.com

KAMIC Group är en företagsgrupp bestående av ett 20-tal bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning. Vårt gemensamma mål är att vara en framstående leverantör av tekniska produkter och tjänster inom utvalda produkt- och marknadsnischer. Tillsammans är vi cirka 750 anställda i 11 länder i Nordeuropa, Asien och USA och har en årlig omsättning på drygt 1,4 miljarder kronor. Våra kunder finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer, byggföretag och telekomoperatörer. www.kamicgroup.com »

Tillbaka till nyhetsarkivet